Landscape with Tree / by Jamie Hawkesworth

straks te zien /

Jamie Hawkesworths benadering van fotografie is gebaseerd op het subtiele, speelse en elegische erfgoed van de Britse documentaire fotografie.

In 2007 studeert Jamie Hawkesworth (1987) forensische wetenschappen aan de Universiteit van Central Lancashire in Preston (GB). Hij pakt dan voor het eerst een camera op om een ​​gereconstrueerde plaats delict te fotograferen. Een jaar later besluit hij over te stappen naar de fotografieopleiding aan dezelfde universiteit. Na zijn afstuderen maakt Hawkesworth een serie verfijnde en empathische afbeeldingen van de architectuur en inwoners van Noord-Engeland. Als lid van het Preston is My Paris-collectief maakt hij foto’s en een korte film voor zijn project Preston Bus Station, die vervolgens werden tentoongesteld als een installatie in het betreffende busstation. Het project werd tevens uitgegeven in de vorm van een krant.

Hawkesworth heeft een fijnzinnig vermogen om de interactie met zijn onderwerpen te observeren en choreograferen, een vaardigheid die zich uitstekend vertaalt naar zijn modefotografie. Zijn karakteristieke editorials zijn onder andere gepubliceerd in The New York Times Style Magazine, Vogue US/UK/Paris, W, en WSJ. Magazine.

Het oeuvre van Hawkesworth blijft zich verder ontwikkelen vanuit een grote en ontwapenende nieuwsgierigheid en fascinatie voor het particuliere, het vreemde en het schone in het dagelijks leven. In deze eerste grote museale tentoonstelling komt zijn talent onmiskenbaar naar voren. De expositie leidt de bezoeker door alle zalen van Huis Marseille en neemt hem mee op een speelse en elegante verkenning van de fotografie.

Gelijktijdig met de tentoonstelling verschijnt Hawkesworths eerste boek: Preston Bus Station. Dit hardcover boek, dat de beelden uit het gelijknamige project bevat, wordt uitgegeven door Dashwood en zal beschikbaar zijn in de museumwinkel van Huis Marseille. Details volgen.