bibliotheek

Bibliotheek

Huis Marseille beschikt over een gespecialiseerde fotoboekenbibliotheek, rustig gelegen aan de achterkant van het museum met uitzicht op de mooie grachtentuin. De bibliotheek is tijdens openingsuren vrij toegankelijk voor alle bezoekers van het museum.

Collectie Fotoboeken

Het museum bezit een groot aantal monografieën van zowel internationaal bekende, als talentvolle fotografen van over de hele wereld. In een monografie komt de visie van de fotograaf bij uitstek naar voren. Daarnaast bevat de bibliotheek van Huis Marseille een groot aantal overzichtswerken op het gebied van fotografiegeschiedenis, -techniek en -theorie en vele andere onderwerpen.

De bibliotheek bevat belangrijke eigentijdse publicaties die verzameld zijn rondom de tentoonstellingen van Huis Marseille. Daarnaast beschikken we over klassieke fotoboeken die een tijdsbeeld schetsen van de fotografie en het fotoboek. Ook hebben we bijzondere boeken en speciale edities. Deze zijn alleen op aanvraag bij de receptie in te zien. Het zwaartepunt van de collectie fotoboeken ligt op het visuele: op de werken van de fotograaf en de bijzondere eigenschappen van het fotoboek.

Catalogus

De catalogus is te raadplegen via de website www.fotografiebibliotheek.nl, een samenwerkingsverband tussen het Nederlands Fotomuseum, Huis Marseille en Foam.

Ter inzage

De boeken zijn alleen ter inzage beschikbaar en staan grotendeels in de bibliotheek. Zij kunnen van dinsdag t/m zondag tijdens openingstijden worden geraadpleegd. In de bibliotheek is WiFi beschikbaar en u kunt gebruik maken van de leestafel of lounge. Het is niet mogelijk om te kopiëren.