Workshop portretfotografie (volwassenen)

© Eddo Hartmann

Waar moet een goede portretfoto aan voldoen?

Hoe maakt u een portretfoto met de middelen die u voorhanden heeft? Hoe gebruikt u uw smartphone, analoge fototoestel of digitale camera om een karakteristiek portret te schieten?

Als u altijd heeft willen experimenteren met verschillende mogelijkheden van portretfotografie, dan is deze workshop voor u. Na een introductie waarin alle fijne kneepjes van portretfotografie aan bod komen, gaat u zelf aan de slag. Met een eenvoudige camera verkent u verschillende zalen van het museum en ook de tuin, waar naar uw idee een portretfoto het beste gemaakt kan worden. Onder leiding van onze professionele museumdocenten bent u afwisselend fotograaf en model. U probeert velerlei technieken uit en schiet portretten die zonder ingewikkelde voorbereiding bijzonder ogen.

U speelt met licht, beeldhoek, uitsnede en compositie en zoekt naar het hoogst haalbare resultaat. Het noodzakelijk selecteren van het beste beeld hoort bij deze zoektocht. De gemaakte foto’s worden in de groep besproken en uiteraard nagezonden.

U kunt uw workshop uitbreiden met koffie of thee, een lunch-, high tea- of borrelarrangement. Bekijk hier de mogelijkheden.

Voertaal: Nederlands, op aanvraag Engels.

  • Maximum aantal deelnemers: 15 personen
  • Duur: 2,5 uur
  • Kosten: €225,– per workshop (excl. museumtoegang)
  • Wanneer: In overleg het hele seizoen
  • Reserveren: Voor vragen, informatie of om te reserveren, neem contact op via educatie@huismarseille.nl.