Masterclass oude fotografische technieken (hele dag)

© Eddo Hartmann

Heeft u zich altijd al willen verdiepen in de oude technieken uit de begintijd van de fotografie? In samenwerking met onze vaste docent Adriaan Heijboer wij deze zeer populaire masterclass maandelijks aan. Kijk hier voor het actuele aanbod.

Masterclass oude fotografische technieken I

Tijdens de masterclass oude fotografische technieken I in Huis Marseille leert u hoe u de relatief eenvoudig uit te voeren gomdruk en cyanotypie zelf toe kunt passen. In deze tweedelige workshop die word gecombineerd met een heerlijke lunch gaat u aan de slag met de origine van de fotografie. Het resultaat bestaat uit een monochrome en meervoudige gomdruk, een cyanotypie en een driekleuren gomdruk gecombineerd met cyanotypie. Deze originele afdrukken krijgt u uiteraard mee naar huis.

Masterclass oude fotografische technieken II

Vanwege de enorme populariteit van onze workshops oude fotografische technieken I onder leiding van de expert op het gebied van edele procedés, Adriaan Heijboer, bieden we nu een nieuwe masterclass aan; oude fotografische technieken II.

Deze masterclass gaat dieper op de materie in. Aan bod komen onder andere het omzetten van uw eigen digitale kleurbestand naar een zwart wit filmnegatief geschikt voor het afdrukken met oude technieken, het bepalen van belichtingstijden bij oude technieken, het maken van een cyanotypie en het maken van een zoutdruk. U gaat met minimaal vier originele afdrukken naar huis.

Masterclass oude fotografische technieken III

Vanwege de enorme populariteit van onze workshops oude fotografische technieken I & II onder leiding van de expert op het gebied van edele procedés, Adriaan Heijboer, bieden we nu een nieuwe masterclass aan; oude fotografische technieken III.

Deze workshop laat u kennismaken met de zoutdruk en de albuminedruk, twee oude fotografische technieken die elkaar complementeren. Aan bod komen onder andere het prepareren van het papier en het bepalen van belichtingstijden bij oude technieken. De resultaten die u mee naar huis neemt zijn onder andere een standaard albuminedruk, een vrije expressie albuminedruk en een standaard & vrije expressie zoutdruk.

Speciale masterclasses & verdiepende activiteiten

Huis Marseille organiseert regelmatig speciale masterclasses en lezingen van (inter)nationaal gerenommeerde fotografen. Houdt de agenda op de website en onze nieuwsbrief in de gaten voor het actuele aanbod.

  • Docent: Adriaan Heijboer
  • Maximum aantal deelnemers: 12 personen
  • Duur: 1 dag, 10–18 uur
  • Kosten: €95,– per persoon inclusief koffie/thee en lunch en minimaal vier originele afdrukken
  • Wanneer: Verschillende data, zie actueel aanbod bij Agenda/Activiteiten
  • Reserveren: Opgeven kan direct op des desbetreffende activiteitpagina, zie het actuele aanbod voor meer informatie.
  • Extra informatie: Voor vragen of informatie, neem contact op via educatie@huismarseille.nl of 202 531 89 80.