scholen

Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs bieden wij verschillende programma’s aan. Elk programma wordt toegespitst op het niveau van de leerlingen en heeft aansluiting met de actuele tentoonstelling.  Er kan gekozen worden voor een interactieve rondleiding met opdrachten, een workshop straatfotografie of een combinatieprogramma met zowel rondleiding als workshop. Daarnaast kunt u altijd kiezen voor een zelfstandig groepsbezoek.

De onderwijsprogramma’s van Huis Marseille zijn geschikt voor elk niveau van het voortgezet onderwijs en hoger onderwijs. Onze onderwijsprogramma’s vinden plaats onder leiding van professionele museumdocenten en sluiten aan bij de volgende leerdoelen:

  • Bewust leren kijken naar fotografie;
  • Kennismaken met fotografische begrippen en beeldelementen;
  • Samenwerken met klasgenoten;
  • Reflecteren op eigen werk en dat van anderen.

Ons educatieve aanbod voor leerlingen van het voortgezet onderwijs sluit aan bij kerndoelen Kunstzinnige oriëntatie (kerndoelen 48 t/m 52), vakoverschrijdend bij Nederlands (kerndoelen 1 en 5 t/m 7) en Mens en Maatschappij (kerndoelen 36, 38, 43 en 47).

Aanvragen

Algemene informatie is onderstaand te vinden bij de betreffende workshop of rondleiding. Voor meer informatie of om te reserveren kunt u contact opnemen met educatie@huismarseille.nl.

Annuleren

Het annuleren of wijzigen van uw reservering kan kosteloos tot 5 werkdagen voorafgaand aan uw bezoek aan Huis Marseille. Bij annulering op een later moment zijn wij helaas genoodzaakt het volledige bedrag van uw reservering in rekening te brengen.