Tweedaagse masterclass oude fotografische technieken 18–19/5 / met Adriaan Heijboer

In mei organiseert Huis Marseille een tweedaagse masterclass oude fotografische technieken als uitbreiding op de masterclasses die vrijwel maandelijks plaatsvinden. Gedurende de twee dagen zal dieper worden ingegaan op technieken die niet aan de orde komen tijdens reguliere masterclasses.

Van een kleurrijk digitaal bestand maakt u een driekleuren toonscheiding waarvan ter plekke filmnegatieven vervaardigd worden voor de blauwdruk (C), de geeldruk (Y) en de rooddruk (M). Aan de hand van deze drie deelnegatieven maakt u vervolgens een driekleuren gomdruk en ook een meervoudige gomdruk in drie gomlagen: een middendruk, een langedruk en een schaduwdruk. Tevens staat u bij deze ‘edele procedés’ stil bij het gebruik van lichtechte pigmenten. Naast dit alles maakt u een zoutdruk op basis van zilver en twee blauwdrukken (cyanotypieën) op basis van twee lichtgevoelige ijzerzouten. Aan het eind van deze masterclass neemt u het volgende mee naar huis: drie deelnegatieven; een driekleuren gomdruk; een meervoudige gomdruk; een pigmentproef; een cyanotypie; een zoutdruk en een combinatiedruk cyanotypie.

Voorkennis is niet vereist, iedereen die belangstelling heeft kan aan deze masterclass deelnemen. Omdat er ook met zilverzouten wordt gewerkt, verdient het aanbeveling om de kleding aan te passen.

  • Docent: Adriaan Heijboer
  • Maximum aantal deelnemers: 12
  • Duur: 2 dagen, 10–18 uur
  • Kosten: €185,– per persoon inclusief koffie/thee, lunch en materialen
  • Reserveren: Met het onderstaande formulier kunt u direct inschrijven en betalen.
  • Extra informatie: Toegang tot het museum is gratis voor deelnemers aan deze activiteit. Voor vragen of informatie, neem contact op via educatie@huismarseille.nl of 020 531 89 80. Let op: Restitutie van het aankoopbedrag en ruilen van data is niet mogelijk. Deelname is wel overdraagbaar mocht u door omstandigheden zijn verhinderd.