Oude fotografische technieken 23/6 / cyanotypie, met Adriaan Heijboer

In juni organiseert Huis Marseille weer een masterclass oude fotografische technieken met de meester van de edele procedés: Adriaan Heijboer. Ter gelegenheid van het bijzondere boek van Anna Atkins, een bruikleen van het Rijksmuseum dat in de tentoonstelling van Elspeth Diederix te zien is, is deze masterclass is geheel gewijd aan cyanotypie.

Van contrastrijke zwart-wit digitale bestanden maakt u negatieven op sheet. Deze negatieven worden gebruikt om er cyanotypieen mee te maken op papier, katoen, hout en canvas. Ook staat u stil bij de geschiedenis van de cyanotypietechniek.

Aan het eind van deze masterclass neemt u naast de recepten, twee deelnegatieven op sheet; een cyanotypie op aquarelpapier; een cyanotypie op een katoenen tasje; een cyanotypie op hout en een cyanotypie op canvas mee.

Voorkennis is niet noodzakelijk. Iedereen die belangstelling heeft kan aan deze masterclass deelnemen.

Voertaal: Nederlands

  • Docent: Adriaan Heijboer
  • Maximum aantal deelnemers: 12
  • Duur: 1 dag, 10–18 uur
  • Kosten: €95,– per persoon inclusief koffie/thee, lunch en materialen
  • Reserveren: Toegang tot het museum is gratis voor deelnemers aan deze activiteit. Voor vragen of informatie, neem contact op via educatie@huismarseille.nl of 020 531 89 80. Let op: Restitutie van het aankoopbedrag is niet mogelijk. Deelname is wel overdraagbaar mocht u door omstandigheden zijn verhinderd.