Oude fotografische technieken 20/4 / gomdruk, zoutdruk & cyanotypie, met Adriaan Heijboer

In april organiseert Huis Marseille weer een masterclass oude fotografische technieken met de meester van de edele procedés: Adriaan Heijboer. Deze masterclass is gewijd aan de gomdruk, zoutdruk en cyanotypie. Van een kleurrijk digitaal bestand maakt u drie deelnegatieven – voor de blauwe druklaag C, voor de gele Y, en voor de rode M, die samen een driekleuren gomdruk vormen. Daarnaast maakt u een cyanotypie vrije expressie in de stijl van Anna Atkins.

Aan het eind van deze masterclass neemt u de recepten en een deelnegatief mee, zowel als uw eigen driekleuren gomdruk, een monochrome gomdruk, een zoutdruk en een cyanotypie.

Voorkennis is niet vereist, iedereen die belangstelling heeft kan aan deze masterclass deelnemen. Omdat er ook met zilverzouten wordt gewerkt, verdient het aanbeveling om de kleding aan te passen.

  • Docent: Adriaan Heijboer
  • Maximum aantal deelnemers: 12
  • Duur: 1 dag, 10–18 uur
  • Kosten: €95,– per persoon inclusief koffie/thee, lunch en materialen
  • Reserveren: Toegang tot het museum is gratis voor deelnemers aan deze activiteit. Voor vragen of informatie, neem contact op via educatie@huismarseille.nl of 020 531 89 80. Let op: Restitutie van het aankoopbedrag is niet mogelijk. Deelname is wel overdraagbaar mocht u door omstandigheden zijn verhinderd.