In gesprek met Jeff Cowen / met fotograaf Jeff Cowen en Jim Casper, hoofdredacteur van LensCulture

‘This is art for me. If something only engages me intellectually it’s simply not enough. It must also touch my humanity, emotions and spirit otherwise it belongs in the garbage. It must raise me up…’ – Jeff Cowen

Huis Marseille organiseert op zondag 12 maart, de dag na de opening van de nieuwe tentoontellingen, een programma rondom Jeff Cowens tentoonstelling Photoworks.

Jeff Cowen begon als assistent van Larry Clark en Ralph Gibson te fotograferen en werkte daarna als straatfotograaf. Maar hij ontdekte dat het werken in de studio meer geschikt voor hem was, omdat hij de situatie daar kan controleren. Cowen is een meester is in de donkere kamer. Hij bewerkt het fotografische oppervlak van zijn analoge prints met emulsies en belichting in de donkere kamer, en later in het atelier nog met verfstreken en –spatten, collagetechnieken, inkepingen en gaten. Door die bewerking maken de beelden een transformatie door die ze vanuit het banale verheft naar het sublieme.

Jim Casper is mede-oprichter en hoofdredacteur van de invloedrijke fotografiewebsite LensCulture. Casper zal Cowen interviewen aan de hand van het boek dat verscheen bij de tentoonstelling: Jeff Cowen. Photoworks. Casper zal onder andere in gaan op Cowens belangrijkste invloeden en de rol van schaal in zijn werk. De nadruk zal liggen op de evolutie van Cowens creatieve proces en zijn onconventionele aanpak, die naast fotografie ook met schilderen, beeldhouwen en visuele poëzie te maken heeft.

Na afloop is er gelegenheid zelfstandig de tentoonstelling te bezoeken en wordt er een drankje geserveerd in het souterrain.

Signeersessie

Na het gesprek zal er gelegenheid zijn uw fotoboek te laten signeren door Jeff Cowen. Het boek Photoworks is verkrijgbaar in het museum en in onze webwinkel.

Locatie

Huis Marseille, Museum voor Fotografie, Keizersgracht 401, Amsterdam

Datum en Tijd

Zondag 12 maart 2017, 13.30–15 uur

Voertaal

Engels

Programma

13.30 uur – Inloop
14.00 uur – Gesprek Jeff Cowen en Jim Casper
15.00 uur – Vrij bezoek aan de tentoonstelling & borrel in de keuken
18.00 uur – Museum sluit

  • Reserveren: Deelname kost € 15,– per persoon, tickethouders betalen geen entree voor het museum. Met het onderstaande formulier kunt u direct inschrijven en betalen.
  • Extra informatie: Voor vragen of informatie, neem contact op via educatie@huismarseille.nl of 020 531 89 80. Let op: Restitutie van het aankoopbedrag is niet mogelijk. Deelname is wel overdraagbaar mocht u door omstandigheden zijn verhinderd.

error: Deze inhoud is beveiligd. Wil u beeld of tekst van onze website aanvragen? Mail naar info@huismarseille.nl. / This content is protected. If you would like to request text or images from this website, please contact info@huismarseille.nl