Finissage Chikako Watanabe / met optreden van de Japanse zangeres Yuka Kawabe

Nu en dan doemt in het groene Nederlandse polderlandschap in Chikako Watanabes installatie Island Tracing de sprookjesachtige verschijning van de Japanse zangeres Yuka Kawabe op, gekleed in smetteloos witte jurk. Tussen de omgevingsgeluiden van wind, water en vogels door klinken flarden van traditionele liederen, zachtjes gezongen door Kawabe. Deze installatie en Watanabes andere installatie The Third House Owner — die zij in opdracht van Huis Marseille maakte over de geschiedenis van het museum — komen tijdens deze finssage tot leven.

Op zondag 2 september zal Yuka Kawabe optreden tijdens de finissage van Chikako Watanabes tentoonstelling. Yuka Kawabe zingt liederen die zij verzamelt in verschillende landen en plaatsen. Haar repertoire bevat muziek uit Japan, Tibet, Mediterranen, Ierland, Nederland en andere delen van de wereld.

Daarnaast zal Chikako Watanabe vertellen over de twee installaties die nu in Huis Marseille te zien zijn. De voertaal is Engels. Achteraf is er ruimte voor vragen en wordt er Tibetaanse chai geserveerd.

Dit evenement is gratis (excl. museumtoegang).
Museumtoegang gratis met We Are Public en Museumkaart.
Aanmelden is niet mogelijk, kom tijdig om u van een plaats te verzekeren.