Cursusaanbod najaar 2012

De tentoonstelling Viewpoint / Exposeren onder de loep loopt langs lijnen die kruisen tussen de fotografie en andere kunsten binnen een zestal rijk geïllustreerde en kunsthistorisch verankerde thema’s. Viewpoint nodigt bij uitstek uit tot een multi-mediale exploratie van zowel de kunst als de manieren van tentoonstellen. Gedurende de tentoonstelling bieden wij u daarom een aantal cursussen aan waarin zowel een beroep wordt gedaan op uw cognitieve (kijken, verbanden leggen, filosoferen, analyseren) als creatieve vaardigheden. De thema’s van de tentoonstelling Viewpoint nodigen uit tot beide. Lijnen die kruisen dus, tussen ondergaan en zelf doen. 

Beeld: Ilona Plaum

Beeld: Ilona Plaum

Beeld: Popel Coumou

Beeld: Popel Coumou

AFSTAND EN HET ONGRIJPBARE/DISTANCE AND THE INTANGIBLE

Workshop / Antoinette Nausikaä  Life itself
Zondag 2 december

Voor Antoinette Nausikaä – van wie werk is opgenomen in de tentoonstelling Viewpoint onder het thema ‘Afstand en het ongrijpbare’ - zit kunst in het leven om haar heen. De verwondering over het alledaagse  wordt op een beeldende manier naar haar werk vertaald. Nausikaä onderzoekt hoe ze met haar werk en haar beleving van het leven de toeschouwer - maar ook zichzelf - kan aansporen tot het opnieuw leren kijken naar en ervaren van ons bestaan. Hiervoor gebruikt ze verschillende media zoals fotografie, tekeningen, video en de beeldhouwkunst.

In deze workshop zal Antoinette Nausikaä de cursisten meenemen naar plekken in en om Huis Marseille waar ze zelf zou kunnen werken. Er wordt door nauwkeurige waarneming nagegaan wat er speelt op de desbetreffende plek. Tenslotte krijgt u de mogelijkheid om, met hulp van Antoinette deze waarnemingen te vertalen in beelden.

Docent: Antoinette Nausikaä
Duur: ongeveer 2,5 uur
Aanvang: 14:00 uur
Kosten: € 25,– p.p.
Maximum aantal deelnemers per workshop: 16
Inschrijven: Inschrijven is verplicht. Dit kan via info@huismarseille.nl of ter plekke bij de receptie (indien er nog plek is). De workshop gaat alleen door bij voldoende inschrijvingen.

< terug