Fotoboekenmarkt in Huis Marseille

 

Van zaterdag 30 augustus t/m zondag 7 september ruimen wij een grote verscheidenheid mooie fotoboeken en ansichtkaarten op.

 

Met meer dan 50 titels (waaronder grote namen die bij ons hebben geexposeerd, zoals Guy Tillim, Naoya Hatakeyama, David Goldblatt, Jacqueline Hassink e.a.) met grote kortingen en daarnaast een ruime selectie mooie ansichtkaarten uit ons archief.

 

Op zoek naar een mooi fotoboek, voor jezelf of voor een ander? Kom gerust een kijkje nemen tijdens deze laatste week van onze tentoonstelling.


De wereld van “Het Overleg” door de ogen van Taco Anema

 
De tentoonstelling Het overleg - portretten van Nederlandse besturen is nog tot en met 7 september te zien. De finissage vieren we met een exclusieve rondleiding op zondag 7 september om 14.00 uur  door Taco Anema zelf. Samen met de fotograaf wandelt u door ‘Het overleg’ en ervaart de wereld van de Nederlandse besturen door het oog van de fotograaf die deze besturen vastlegde.

De rondleiding is gratis (exclusief entree) en duurt ongeveer een uur. Aanmelden is verplicht en kan via info@huismarseille.nl.


Zondag 14 september vanaf 14.00 Gallery Talks door Valérie Belin, Jacqueline Hassink, Naoya Hatakeyama en Sarah Jones!

Op zaterdag 13 september opent in Huis Marseille de Marseillaise / 15 jaar verzamelen. De dag na de opening, zondag 14 september, organiseert Huis Marseille een middagvullend programma met rondleidingen door diverse exposerende fotografen.

De activiteiten deze middag zijn gratis (exclusief museumentree), maar het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren is verplicht. Graag per onderdeel (de rondleidingen vinden tegelijkertijd plaats) vooraf opgeven via info@huismarseille.nl.


+ lees meer

Els Barents, directeur fotomuseum Huis Marseille: Kijken is een werkwoord

 

Wanneer op 13 september a.s. de tentoonstelling De Marseillaise / vijftien jaar verzamelen is geopend, heeft directeur Els Barents haar werk voor het fotomuseum Huis Marseille afgerond. Vanaf 1999 heeft zij dit eerste, particulier gefinancierde museum voor fotografie in Amsterdam zowel nationaal als internationaal overtuigend op de kaart gezet.


+ lees meer

masterclass oude fotografische technieken 17 oktober 2014


Omdat de masterclass op 6 september heel erg snel volgeboekt was, organiseren we deze op vrijdag 17 oktober nogmaals!

Onder leiding van expert Adriaan Heijboer leert u in één dag hoe u aan de hand van (zelfgemaakte) filmnegatieven gomdrukken en cyanotypieën kan maken.

Wees er snel bij want ook hiervoor geldt vol=vol! We hebben plek voor maximaal 12 deelnemers. 


+ lees meer