Mini-symposium 'Life is Strange'

Ter gelegenheid van de verschijning van het boek Life is Strange organiseert Huis Marseille ism Historisch Nieuwsblad een eendaags symposium. Tijdens dit minisymposium buigen experts uit verschillende disciplines zich over de historische waarde van curieuze, anekdotische fotografie en de vraag waarom de ene foto iconisch wordt, en de andere niet.


+ lees meer

Masterclass & Boekennacht

 

Tijdens de huidige tentoonstellingen organiseren wij een masterclass en een programma tijdens de Amsterdamse Boekennacht, dit jaar met het passende thema 'Opstand!'. Klik 'lees meer' voor informatie.


+ lees meer

Setting the Stage: Pyongyang, North Korea / Interview Eddo Hartmann

In Eddo Hartmann / Setting the Stage: Pyongyang, North Korea  laat fotograaf Eddo Hartmann (1973, Den Haag) een eerste blik op de Noord-Koreaanse hoofdstad zien. Vooraf aan de tentoonstelling sprak Huis Marseille’s assistent conservator Anna Kruyswijk met Eddo Hartmann over de aantrekkingskracht van Pyongyang en de rol die de fotoserie voor hem speelt.


+ lees meer

COR WAS HIER / Interview Sander Troelstra

Assistent conservator Anna Kruyswijk sprak met Troelstra over het project dat hij rondom Cor Jaring heeft opgestart en waarvan COR WAS HIER het resultaat is.  


+ lees meer