Educatie 2014/2015

Huis Marseille, Museum voor Fotografie sinds 18 september 1999, is bij uitstek een plek voor interactie tussen experts en publiek. In een tijd dat fotografie een massamedium is geworden, ligt in Huis Marseille de aandacht juist op de ‘verbijzondering’ van het medium en het unieke van het auteurschap. De positie van de fotografie binnen de kunsten en de wereld om ons heen biedt vele aanknopingspunten voor een levendig educatief programma met de nadruk op participatie en beleving.

Speciale programmering
Bij Huis Marseille kunt u terecht voor speciale rondleidingen en activiteiten, die in de regel verbonden zijn met de actualiteit van het tentoonstellingsprogramma. Rondleidingen worden onder meer gegeven door de exposerende fotografen, de conservator en onze vaste rondleiders. Activiteiten worden speciaal ontwikkeld om bij de inhoud van de exposities aan te sluiten. Informatie over de speciale programmering vindt u in onze nieuwsbrief en op onze website.

Programma op maat
Huis Marseille biedt de mogelijkheid voor het aanvragen van een programma op maat. Scholen, BSO’s verenigingen, groepen particulieren of bedrijven kunnen hier terecht voor workshops en rondleidingen, maar ook voor ‘salonbijeenkomsten’, lezingen en symposia staan wij open.

Voor meer informatie en reserveringen kunt u contact opnemen met de educatiemedewerker: educatie@huismarseille.nl

De toegang tot Huis Marseille is gratis voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar

Seizoen 2014/2015
Aankomend seizoen hebben wij weer een gevarieerde en aansprekende  tentoonstellingsprogrammering samengesteld. Aansluitend hierop organiseren we door het hele jaar bijzondere activiteiten. Zowel voor onderwijs als volwassen groepen en individuele bezoekers vinden er speciale tentoonstelling gerelateerde projecten en activiteiten plaats. Informatie hierover vindt u op onze website en in onze nieuwsbrief. Ook kunt u contact opnemen met de medewerker educatie voor meer informatie: educatie@huismarseille.nl

September – december 2014: De Marseillaise(s): afscheidstentoonstelling van de huidige directrice met werk van haar favorieten en andere highlights uit onze eigen collectie.

December 2014 – maart 2015: Dancing Light: een gevarieerd overzicht van fotografie, video, performance waarbij de rode draad wordt gevormd door de aandacht voor beweging en dans binnen de diverse disciplines.

Maart 2015 – juni 2015: Onbekend werk van provo fotograaf Cor Jaring wordt getoond in combinatie met het project Imperial Courts van Dana Lixenberg.

Aanvraagformulier
U kunt via ons aanvraagformulier hieronder uw reservering maken. Na het versturen neemt de educatiemedewerker contact met u op ter bevestiging van uw reservering.

Formulier

Uw reservering annuleren?
Het annuleren of wijzingen van uw reservering kan kosteloos tot 5 werkdagen voorafgaand aan uw bezoek aan Huis Marseille. Bij annulering op een later moment zijn wij helaas genoodzaakt het volledige bedrag van uw reservering in rekening te brengen.