Bibliotheek
Huis Marseille beschikt over een gespecialiseerde fotoboekenbibliotheek, rustig gelegen aan de achterkant van het museum met uitzicht op de mooie grachtentuin. De bibliotheek is momenteel tijdelijk gesloten.

Foto: Hans van den Bogaard, 2009

Foto: Hans van den Bogaard, 2009

Collectie Fotoboeken
Het museum bezit een groot aantal monografieën van Nederlandse en internationale fotografen. Monografieën zijn bijzonder omdat hierin de visie van de fotograaf bij uitstek naar voren komt. Daarnaast bevat de bibliotheek van Huis Marseille een aantal overzichtswerken op het gebied van fotografiegeschiedenis, fototechniek en fototheorie en nog veel meer onderwerpen.

De bibliotheek bevat zowel eigentijdse publicaties die verzameld zijn rondom de tentoonstellingen van Huis Marseille als klassieke fotoboeken die een tijdsbeeld schetsen van de fotografie en het fotoboek. Het zwaartepunt van de collectie fotoboeken ligt op het visuele: op het werk van de fotograaf en de bijzondere eigenschappen van het fotoboek.

Foto: Carolin Reichert, 2012

Foto: Carolin Reichert, 2012

Catalogus
De catalogus is te raadplegen via de website www.fotografiebibliotheek.nl, een samenwerkingsverband tussen het Nederlands Fotomuseum, Huis Marseille en Foam.


Ter inzage
De boeken zijn alleen ter inzage beschikbaar en staan grotendeels in de bibliotheek. Boeken die op aanvraag beschikbaar zijn, kunnen alleen van dinsdag t/m vrijdag worden geraadpleegd. U kunt hiervoor terecht bij de receptie. 
In de bibliotheek is WiFi beschikbaar.
Het is niet mogelijk om te kopiëren.

Foto: Carolin Reichert, 2012

Foto: Carolin Reichert, 2012

Tijdschriften
Huis Marseille heeft een abonnement op een groot aantal nationale en internationale fotomagazines. In de mediakeuken kunt u het meest recente exemplaar van elk tijdschrift inzien.

Foto: Carolin Reichert, 2012

Foto: Carolin Reichert, 2012